Gladiatorul 2000

Gladiatorul 2000

Descriere film Gladiator 2000

Genul filmului: Actiune, Drama

Limba: Engleza

Premii: a castigat 5 Oscaruri. alte 53 premii & 101 nominalizari

Lansat la data: 05 May 2000

Durata filmului: 155 minute

Nota IMDB: 8.5/10

Actori:
Russell Crowe
Joaquin Phoenix
Connie Nielsen
Oliver Reed

Gladiatorul este un film american lansat in anul 2000, regizat de Ridley Scott si prezinta o drama istorica inedita.

Russell Crowe joaca rolul generalului Maximus Decimus Meridius, care este tradat atunci cand Commodus, fiul imparatului Marcus Aurelius, isi ucide tatal si ia puterea tronului. Ajungand sclav, Maximus isi croieste drum prim luptele din arena pentru a isi razbuna moartea familiei si a imparatului.

Filmul Gladiatorul prezinta o imagine a Romei insangerata plina de pasiune tradare si dorinta de razbunare. Regizorul Ridley Scott reuseste sa pune in scena o viziune unica pe care o are asupra acelei lumi si transmite publicului o poveste emotionanta care reuseste sa se desprinda total de violenta barbara.

Arta cinematografica prezinta totusi ororile si realitatea din interiorul arenelor impreuna cu decadenta imperiala a Romei. Secretul succesului pe care l-a avut filmul Gladiatorul se datoreaza in primul rand interpretarii memorabile a lui Russell Crowe in cel mai bun rol al sau din intreaga cariera - Maximus Decimus Meridius.

Per ansamblu, filmul prezinta o lume murdara, parca scufundata in noroi si culori mohorate. Toata aceasta lipsa de culoare da, in mod usor paradoxal, nuanta filmului si ajuta la crearea lumii pe care o imagineaza regizorul.

Povestea eroului principal, Maximus (Russell Crowe), este una plina de intamplari nefericite. Tradat si aproape ucis de catre rivalul sau, Maximus reuseste sa scape cu viata dar afla ca sotia si fiul sau au fost omorati. Este vandut ca slav unui negustor de gladiatori Proximo (Oliver Reed) si ajunge sa lupte in Arene chiar in fata dusmanului sau de moare, fiul fostului imparat.

Din pacate complexitatea personajelor este un lucru care lipseste in Gladiatorul, cu exceptia personajului principal. Este ca si cum scriitori si regizorul au uitat complet sa adauge sentimente si trairi umane celorlalte caractere transformandu-le intr-o serie de marionete unilaterale.

Gladiatorul prezinta o poveste epica, in mare parte fictiune, spusa intr-un mod menit sa socheze privitorii. A fost numit filmul anului 2000 si a primit numeroase premii si review-uri bune, iar in anul 2002 in urma unui sondaj Gladiatorul a fost clasificat pe locul 6 ca cel mai bun film al tuturor timpurilor.

Trailer Gladiator 2000

Rating: 9.5. From 2 votes.
Please wait...

Ce parere ai despre filmul Gladiator 2000?