Deja Vu 2006

Deja Vu 2006

Descriere film Deja Vu 2006

Genul filmului: Actiune, SF, Thriller

Limba: Engleza

Premii: 1 castig & 5 nominalizari.

Lansat la data: 22 Nov 2006

Durata filmului: 126 minute

Nota IMDB: 7.0/10

Actori:
Denzel Washington
Paula Patton
Val Kilmer
Jim Caviezel

Deja Vu este un film american din anul 2006 care combina actiunea si suspansul cu elemente science fiction intr-un mod inedit. Ii are ca protagonisti pe Denzel Washington si Paula Patton si prezinta povestea unui calator inapoi in timp care incearca prin orice mijloace ii stau la dispozitie sa opreasca un atac terorist in New Orleans. Filmarile au avut loc in New Orleans inainte si dupa devastatorul uragan Katrina.

Premierea filmului a avut loc pe data de 20 noiembrie in anul 2006 si a fost primit cu entuziasm atat de catre critici cat si de catre public. A avut un castig de 64 milioane de dolari in America si 180 milioane de dolari in intreaga lume si s-a clasat pe locul 23 in cele mai de succes filme ale anului 2006. Deja Vu a fost nominalizat la 6 premii si a castigat Golden Reel Award.

O idee buna si un concept care din pacate a mai fost deja abordat de cateva sute de ori, cu toate acestea Deja Vu este un film interesant de urmarit desi uneori ridicol pe alocuri si nu mereu plauzibil, povestea filmului reuseste cumva sa te tina in fata televizorului.

Un atentat terorist ucide 543 de soldati in New Orleans aruncand in aer o nava cu intregul echipaj. Agentul special Doug Carlin interpretat de Denzel Washington este trimis sa investigheze acest caz si descopera dovezi care urmeaza sa ii schimbe complet viata.

Chemat sa examineze unul dinte cadavrele din urma atentatului, Doug isi da seama ca victima identificata ca fiind Claire Kuchever (Paula Patton) a fost ucisa inainte de atentat si lasata acolo pentru a parea ca a murit in urma exploziei. Datorita abilitatilor lui de investigare Doug este recrutat intr-o echipa speciala care examineaza incidentul terorist cu ajutorul unui program ce le permite sa priveasca in trecut “Snow White”. Este foarte convenabil pentru investigatori ca se intampla ca guvernul sa aiba un mecanism prin care pot trimite inapoi in timp (pe o perioada limitata) agenti pentru a opri dezastrul.

Pentru ca subiectul filmului trebuie sa fie interesant si sa creeze suspans, aflam ca intregul sistem de calatorie in trecut este limitat si trebuie sa respecte anumite reguli pentru a putea duce la bun sfarsit intreaga ancheta. Doug descopera ca de fapt programul "Snow White" este o fereastra in timp si spatiu cu ajutorul careia poate trimite obiecte inapoi in timp, de aceea si incalca regulile si trimite un bilet prin care informeaza politia ca va urma sa aiba loc un atentat.

Folosind tehnologie de recunoastere a fetei, teroristul este identificat si cazul inchis, iar guvernul opreste programul de calatorie in trecut.

Regizorul evita jicnirea etnica prin faptul ca raufacatorul este de origine Americana, ultra patriot si nebun extremist cu trasaturi de caracter destul de plauzibile pentru a da nastere unui terorist. In ciuda faptului ca vinovatul a fost prins, victimele atacului terorist, cat si Claire raman moarte, lucru care il nelinisteste pe protagonist.

Cand nimeni nu se mai astepta, Doug reuseste sa se intoarca inapoi in timp, din nou, si o salveaza pe Claire, dar prins in mijlocul incidentelor teroriste nu reuseste sa se salveze la timp. Ca orice film care are ca subiect calatoria in timp, vine un moment cand viitorul si trecutul trebuie sa se intalneasca intr-un prezent aparent modificat. Acest lucru se intampla un pic stangaci cand Claire este preluata de catre patrula de pe tarm si se reintalneste cu Doug Carlin din noul prezent care venise sa investigheze tentativa de atac terorist.

Raspunsul criticilor

In cea mai mare proportie filmul Deja Vu a fost bine primit. Cativa critici au considerat, insa conceptul de calatorie in timp al filmului ca fiind un pic pueril fara o baza stabila. ABC News si The New York Times l-au numit un film bine facut in ciuda faptului ca IGN a considerat sfarsitul filmului neadecvat si incomplet. Multe dintre criticile negative sunt in legatura cu greselile de pe set si cele facute chiar de regizorul Tony Scott.

Trailer Deja Vu 2006

Premii pe care filmul Deja Vu le-a castigat

Desi parerile sunt impartite, Deja Vu a fost nominalizat la 6 premii dintre care a castigat 1. A fost nominalizat pentru Cel mai bun film Science Fiction la Saturn Award, pentru cele mai buna interpretare a actoritei Paula Patton la Black Reel Awards. De asemenea Deja Vu a fost nominalizat pentru cele mai bune cascadorii.

Rating: 10.0. From 1 vote.
Please wait...

Ce parere ai despre filmul Deja Vu 2006?