Batman vs Superman: Dawn of Justice – 2016

Batman vs Superman: Dawn of Justice – 2016

Descriere film Batman v Superman: Dawn of Justice 2016

Genul filmului: Actiune, Aventura, Fantezie

Limba: Engleza

Premii: N/A

Lansat la data: 25 Mar 2016

Durata filmului: 151 minute

Nota IMDB: 7.2/10

Actori:
Ben Affleck
Henry Cavill
Amy Adams
Jesse Eisenberg

Batman vs Superman: Dawn of Justice reuneste supereroii benzilor desenate DC Batman cu Superman, intr-un film de actiune care continua intamplarile prezentate in 2013 "Omul de otel". In urma luptei titanice impotriva generalului Zod, orasul Metropolis este distrus aproape din temelii, iar Superman este cel mai controversat supererou de pe planeta.

In timp ce pentru multi, ramane inca un simbol al sperantei, un numar mare de oameni il considera o adevarat amenintare invinuindu-l pentru haosul pe care l-a adus. Protectorul Gotham-ului ia asupra sa responsabilitatea de a tine in frau actiunile lui Superman de teama ca acesta sa nu creeze mai mult rau decat bine. Rivalitatea dintre cei doi supereroi se da intr-un razboi de proportii plin de furie si batalii epice.

In tot acest timp o noua amenintare isi face aparitie sub forma unui al treilea om, care are o putere neimaginabila si pune intreaga planeta in pericol.

Batman vs Superman ii ilustreaza pe cei doi super eroi unul impotriva celuilalt intr-un mod nemaiintalnit pana acum pe marile ecrane. Regizorul Zack Snyder a reusit sa creioneze o poveste incredibil de intunecata dar convingatoare si complexa, o adevarat experienta care trebuie traita la cinema fie in 3D sau 2D.

Ben Affleck joaca rolul lui Batman intr-un mod perfect care scoate in evidenta atat calitate supereroului cat si trasaturile negative. Ura lui fata de Superman este explicata prin vina pe care o atribuie acestuia in urma incidentelor din Metropolis si pentru cele intamplate angajatilor la Wayne Enterprise in urma prabusirii cladirii.

Superman este imaginea eroului responsabil, dar care ii face pe cei din jurul sau sa se intrebe "Cat de multa putere poate avea un singur om si care este garantia ca acesta va folosi toata puterea pentru binele umanitatii sau pentru el insusi".

Filmul prezinta dualitatea eroilor ceea ce a trezit anumite comentarii in defavoarea sa.

Batman v Superman: Zorii justitiei este primul film live-action care reuneste pe acelasi ecran pe Batman, Superman si o serie de alti supereroi precum: Wonder Woman, Aquaman, The Flash si Cyborg. Filmul a fost anuntat in anul 2013 la conventia Comic-Con de la San Diego.

Batman vs Superman: Zorii Dreptatii ar putea iesi in pierdere cu aproximativ 3,7 milioane de dolari din totalul cheltuit pentru filmari si productie. Cu toate acestea blockbusterul din seria benzilor desenate DC tot va atinge un profit minim de 207.9 milioane de dolari. Warner Bros nu ofera nici un comentariu privind aceste declaratii.

Distributie:

Ben Affleck in rolul lui Bruce Wayne/Batman un bilionar care isi dedica timpul si averea pentru a proteja orasul Gotham de raufacatori;

Henry Cavill in rolul lui Kal-El/Clark Kent/Superman unul dintre putinii supravietuitori de pe planeta Krypton care isi ascunde adevarat identitate in spatele alter egoului Clark Kent, jurnalist pentru ziarul Daily Planet.

Amy Adams in rolul lui Lois Lane reporter pentru Daily Planet;

Jesse Eisenberg in rolul lui Lex Luthor un tanar om de afaceri si mostenitor al companiei LexCorp mistuit de obsesia de al distruge pe Superman;

Gal Gadot in rolul lui Diana Prince/Wonder Woman: fiica lui Zeus si semizeita in varsta de 5000 de ani.

Reactii negative Batman vs Superman

Desi lasarea filmului Batman vs Superman a fost primita cu entuziasm si multe aplauze, criticii au o alta parere, iar comentariile si review-urile negative nu contenesc sa apara. La aceste reactii au raspuns inclusiv actorii principali ai filmului incercand sa combata toate aceste pareri defavorabile cu argumente din culise.

Henry Cavill - Clark Kent “Ceea ce este cu adevarat important este parerea fanilor si a publicului, ei sunt cei care vor cumpara bilete si doresc sa vada mai multe povesti de genul acesta. Ceea ce are publicul de spus este mult mai important”

Regizorul Zack Snyder a avut si el o reactie impotriva criticilor severe: "Sunt o persoana careia ii plac benzile desenate si am facut acest film bazat pe poveste prezentata in benzile desenate. Nu stiu cum altcumva as fi putut sa fac acest film".

Trailer Batman v Superman: Dawn of Justice 2016

Rating: 10.0. From 1 vote.
Please wait...

Ce parere ai despre filmul Batman v Superman: Dawn of Justice 2016?