8 Mile (2002)

8 Mile (2002)

Descriere film 8 Mile 2002

Genul filmului: Drama, Musical

Limba: Engleza

Premii: 1 Oscar. alte 12 premii & 21 nominalizari

Lansat la data: 08 Nov 2002

Durata filmului: 110 minute

Nota IMDB: 7.0/10

Actori:
Eminem
Kim Basinger
Mekhi Phifer
Brittany Murphy

Intoarce-te de unde a pornit.

8 Mile (2002) - De obicei am tendinta de a evita filmele in care joaca rapperi, iar 8 Mile era cat pe ce sa se bucure de acelasi tratament. Au trecut sapte ani de la lansare si Eminem nu mai este acelasi rapper incisiv de atunci. S-a indreptat spre comercial, si-a pierdut din inspiratia nebuna cu care reusea sa scrie versuri, dar in urma sa au ramas nenumarate premii Grammy, dar si un Oscar castigat pentru cel mai bun cantec original intr-un film, celebrul “Lose Yourself”. Scenariul in care Eminem evolueaza se doreste a fi o versiune romantata a vietii sale din Detroit, atunci cand era un nimeni care incerca doar sa isi gaseasca norocul si sa aiba succes in muzica. Regia o semneaza Curtis Hanson, cel care a lansat L.A. Confidential in 1997, dar acest lucru nu conteaza prea mult, accentul fiind pus mai mult pe muzica decat pe alte detalii de natura artistica.

Jimmy Smith (Eminem), cunoscut ca B-Rabbit printre rapperi, este doar un alt nimeni din cartierul 8 Mile din Detroit. Lucreaza intr-o fabrica, are program fix, traieste intr-o rulota alaturi de mama sa alcoolica (Kim Basinger) si incearca sa isi impace si iubita, dar in acelasi timp continua sa se agate de visul sau de a deveni un om de succes prin muzica. Participa la diverse intreceri de profil, dar vocea il lasa atunci cand se vede in fata unei multimi impresionante de oameni. In ciuda faptului ca devine batjocura multora, Jimmy reuseste sa ramana deasupra si incearca din rasputeri sa isi potoleasca mama cazuta in viciu, iar soarta ii surade si ii aduce ocazia de a inregistra o caseta demo cu care va avea sansa de a fi observat de studiouri.

Recunosc ca nu agreez povestile “reale” despre rapperi, dar 8 Mile sta departe de clisee obisnuite precum drogurile, problemele cu politia, infruntari sangeroase intre gasti etc. Jimmy Smith este doar un om normal cu problemele obisnuite cu care se confrunta locuitorii din periferiile marilor orase. Eminem si Kim Basinger joaca foarte bine, intre cei doi creandu-se chiar o chimie perfecta, dialogul lor ajungand la un nivel credibil. Sunt sigur ca Eminem si-a dorit sa dea un exemplu pozitiv fanilor sai, iar acest lucru este de apreciat. Protagonistul stie ca doar prin munca va reusi, nu prin alte metode neortodoxe, iar daca spectatorii au inteles acest lucru, 8 Mile merita toate aprecierile.

Trailer 8 Mile 2002

Rating: 10.0. From 1 vote.
Please wait...

Ce parere ai despre filmul 8 Mile 2002?